Duofiets lenen in Albergen

Lukt fietsen niet meer zelfstandig, maar gaat u er graag samen op uit met een familielid, kennis of een vrijwilligerLeen dan de duofiets van Werkgroep Duofiets Albergen.Dit is een elektrische fiets voor twee personen. Het fijne van deze fiets is dat u gezellig naast elkaar zit. De hoofdbestuurder trapt en stuurt de fiets. De bijrijder mag meetrappen, dit hoeft niet.

Gebruik

De fiets is alleen bedoeld voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig te fietsen. “Dat hoeven niet per se ouderen te zijn, maar kunnen ook wat oudere kinderen zijn die bijvoorbeeld een beperking hebben”, stelt Trees Oerbekke. De fiets is tegen een vrije gift te gebruiken voor inwoners uit Albergen. 

Goededoelenactie

Het plan voor een duofiets in Albergen ontstond in 2018. De opgeheven KPJ Albergen zocht een mooie bestemming voor het geld dat nog in kas was en nam contact op met de Zonnebloem. “Ik kom voor mijn werk regelmatig bij de Losserhof en zag daar een duofiets. Het leek mij mooi om zoiets ook voor Albergen te hebben”, legt Gerdy van der Aa uit. Samen met Trees Oerbekke van de Zonnebloem en André Vleerbos van het Cultuurhoes werkte Van der Aa het idee verder uit. Met bijdragen van de gemeente Tubbergen, Provincie Overijssel en Ondernemersvereniging Albergen-Fleringen werd er uiteindelijk voor gezorgd dat de aanschaf van de duofiets mogelijk werd. Vrijwilligers bouwden bij het Cultuurhoes een berging, zodat de fiets goed gestald kan worden.

Carnavalsvereniging de Alberger Bökke maakte de financiering rond door zaterdag bij de presentatie van de fiets een cheque van € 2.777,77 aan te bieden. Dat is de opbrengst van de jaarlijkse goededoelenactie van de vereniging. De broers Prins Roy Kokhuis en Sik Martin Kokhuis kozen dit doel, omdat ze zelf ook van fietsen houden. “We hoorden van deze actie en waren gelijk enthousiast. Tijdens gala’s hebben we kaasplankjes verkocht voor dit doel en dat liep zo goed dat we de volgende ochtenden telkens weer nieuwe plankjes bij moesten maken. Erg mooi dat het zo leefde.” Ook kunnen bij de statiegeldactie van de Coop, die nog gaande is, bonnetjes worden gedoneerd voor de duofiets, zodat er geld beschikbaar komt voor onderhoud.

duofiets