Koffie

Missie en visie van de Kuierstie in Albergen

Missie

De onderlinge verbondenheid in Albergen vergroten en het sociale netwerk van met name kwetsbare inwoners versterken.

Visie

Het welzijn, geluk en zelfstandigheid van de Albergenaren is een verantwoordelijkheid van de inwoners van Albergen zelf.

 

Door de vrijwilligers worden er activiteiten georganiseerd, waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en de gelegenheid hebben om voor elkaar en met elkaar gezelligheid te bieden

De Kuierstie maakt gebruik van het Cultuurhoes aan de Hobergenstraat. De Kuierstie is begonnen met het organiseren van tweewekelijkse koffie-inloopochtenden op donderdagmorgen. Vanaf december 2015 is er een vervoersregeling. Als mensen dat willen kunnen ze tegen een geringe vergoeding gebracht en weer opgehaald worden. Er zijn hier 3 vrijwilligers speciaal voor beschikbaar.

De sfeer tijdens de ochtenden is altijd ontspannen. De meeste deelnemers die komen zijn nog redelijk vitaal. Naast de Kuierstie hebben ze ook nog voldoende andere activiteiten.

Er zijn enthousiaste vrijwilligers aanwezig, die u graag te woord staan en ondersteunen daar waar nodig is.

1x per maand heeft men de gelegenheid om deel te nemen aan het open-eettafel project, dat plaats  vindt in het Cultuurhoes te Albergen.

Preventie is een belangrijk onderdeel binnen de Kuierstie en daarom wordt er af en toe een spreker uitgenodigd om hierover de meest recente informatie te geven.

Gezelligheid en samen zijn staat bij de Kuierstie voorop!!

De zogenaamde Kuierstie, die deel uitmaakt van de Albergse dorpshuiskamer, is in 2015 opgestart. Dat jaar stond er tweewekelijks een kopje koffie klaar en sinds vorig jaar elke donderdagmorgen, vanwege de grote animo. Ruim 20 inwoners van Albergen komen er dan langs voor een kopje koffie, een praatje en spelletjes.

De Kuierstie wordt gedreven door tien vrijwilligers, die zelf ook veel plezier beleven aan de ochtenden. Zij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. De bezoekers geven aan dat een kopje koffie, praatje en een spelletje voor hen al meer dan genoeg is, maar toch organiseren de vrijwilligers regelmatig korte uitstapjes of worden mensen uitgenodigd die over een thema iets vertellen.