RepairLOGO

Dinsdagmiddag 24 mei was het eerste Repair Café Albergen. Na de opening van wethouder Hilde Berning-Everlo ‘via een druk op de knop’ konden de reparateurs aan de slag. Met maar liefst zeven reparaties en één adviesvraag was het een goede opkomst.

De reparateurs wisten wel raad met een kapotte schakelaar van een grondwaterpomp, een loszittende riemlus, een keukenweegschaal die niet meer weegt en een rits die vervangen moest worden van een jas.

Een naaimachine en een Nintendo 3DS waren helaas niet meer te repareren.

Een kapotte E-reader wordt nog nader bekeken.

Dank aan Ter Mors Wonen voor het beschikbaar stellen van het zeil op de tafels. Hier zijn we erg blij mee.

Het eerstvolgende Repair Café is dinsdag 21 juni van 13.00 tot 15.30 uur in Cultuurhoes Albergen.

En na de zomervakantie: 13 september, 11 oktober, 8 november en 6 december.


Marike Bloem-Damhuis is de nieuwe voorzitter Cultuurhoes Albergen.

Ze heeft er 5 jaar tegenover gewoond, maar nooit gedacht dat ze voorzitter van het Cultuurhoes Albergen zou worden. Marike Bloem-Damhuis, bijna 50, is gevraagd deze rol op zich te nemen. Ze vindt het een mooie uitdaging.

Marike, afkomstig uit Ootmarsum, woont al 25 jaar in Albergen. Ze is getrouwd met Lieke en heeft 2 kinderen, dochter Maud van 16 en zoon Jack van 3. Sinds 1997 kampt Marike met gezondheidsklachten. In die tijd heeft ze geleerd dat je moet kijken wat je allemaal nog wel kunt, niet wat je niet meer kunt. "Je leert omdenken, wat kan nog wel?"

Als voorzitter zal ze zich gaan bezighouden met ruimteverhuur en het voorzitten van vergaderingen. "Maar bovenal wil ik dat het Cultuurhoes een plek wordt voor alle inwoners van Albergen, jong én oud."

"Het Cultuurhoes moet een plek zijn waar je makkelijk naar binnen stapt met een gevoel van gastvrijheid. Voor een vergadering, een workshop, een kopje koffie of een sociaal praatje. Het huidige bestuur met de vrijwilligers samen is een enthousiaste groep mensen met goede ideeën. Samen gaan we ervoor en ik heb er zin in!"

marikeDe namen van de bestuursleden vindt u onder onder het kopje Stichting.